vrijdag 23 mei 2014

Hvittingen, 18 mei 2014

Vandaag zouden we eindelijk weer eens een stukje gaan wandelen! Patrick had de top Hvittingen uitgezocht, in de Botnemarka bij Holmestrand. Hvittingen is 402 meter hoog, het was prachtig weer, dus we verwachtten en mooi uitzicht.


Botnemarka is een bosachtig gebied met veel hoogteverschillen, erg leuk om te skiën, wandelen en fietsen (met een terreinfiets). En het ligt maar 15 minuten rijden van Skoppum. De route die we volgden was gemarkeerd met blauw, maar dat was lang geleden en af en toe was de weg moeilijk te vinden.

Het was best warm en de kids hadden in het begin niet veel fut. Dat kwam misschien door alle drukte rond de dag ervoor: 17. Mai. We twijfelden of de tocht niet te lang zou zijn (ruim 4 km en 200 meter omhoog). Na een lunchpause op een rots met geweldig uitzicht hadden de kids genoeg energie en ging het hard bergopwaarts. Het laatste stuk renden de jongen vooruit. Op de top van Hvittingen staat namelijk een uitkijktoren en dat vonden ze erg interessant. Het uitzicht vanaf die toren is inderdaad prachtig, vooral naar het westen waar je al het water rond het plaatsje Hof ziet liggen. Heel in de verte zagen we besneeuwde bergtoppen!

De weg naar beneden ging beduidend sneller en rond half vijf waren we weer bij de auto.

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten