dinsdag 5 januari 2016

Sinterklaas, 28 november 2015



Het voordeel van wonen in Noorwegen is dat je het Sinterklaasfeest wat beter naar je eigen wensen kunt vormgeven. Wij kijken de intocht van Sinterklaas meestal een of twee weken later dan in Nederland. Dan mogen de kinderen gedurende een week de schoen zetten. En tot slot vieren we Sinterklaas al eind november, zodat we ons vanaf 1 december helemaal op Kerst kunnen richten. Vanaf 1 december krijgen de kinderen immers elke dag een klein kadootje uit de kerstkalender. Daarnaast begint er op die dag altijd een kerstserie op TV, die elke avond tot Kerstmis wordt uitgezonden.

Op 28 november kwam Sinterklaas in Oslo. Stefan is de enige die nog gelooft, dus Jacqueline en Stefan gingen naar Oslo, terwijl Lieke moest repeteren voor de Kerstvoorstelling van de theatergroep. Stefan moest allemaal moeilijke opdrachten uitvoeren om zijn Pietendiploma te halen. Sinterklaas wist dat Stefan goed kan zwemmen, maar wel een beetje teveel ruzie maakt met zijn broer…

Zoals gezegd vierden we ’s avonds Sinterklaas thuis. Op miraculeuze wijze was er heel veel (Nederlands) Sinterklaas snoepgoed aanwezig, waaronder chocoladeletters voor iedereen, marsepein, schuimpjes, taaitaai, pepernoten, en nog veel meer!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten