zaterdag 4 oktober 2014

Wandelen naar de top van Vestfold, 30 september 2014



Vandaag zijn we naar de top van Skibergfjellet gelopen. Dat is de hoogste top van de hele provincie Vestfold. Maar Vestfold is vrij vlak in verhouding tot de rest van Noorwegen: de top is maar 632 meter hoog. Er zijn maar twee provincies waarvan de hoogste top lager is: Østfold en Oslo.

De parkeerplaats waar we eigenlijk naartoe wilden konden we niet bereiken, maar we vonden een andere parkeerplaats. Daarvandaan was het net ietsje verder, maar minder omhoog. Het was helder herfstweer en de kleuren waren prachtig. Onderweg kwamen we een paar andere families met kleine kinderen tegen en een papa raadde ons aan om ook de top van Vestfjellet op te gaan vanwege het uitzicht. Op de top van Skibergfjellet hebben we geluncht en op de terugweg zijn we ook naar de top van Vestfjellet gelopen. Daar was het uitzicht fenomenaal met herfstkleurige bossen afgewisseld met meertjes.

Onderweg waren er ongelooflijk veel heerlijke bosbessen. Op de heenweg  werd er veel van gesnoept en op de terugweg hebben we een hele thermosfles vol geplukt voor mama. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten