zaterdag 18 april 2015

Naar de top van Hvittingen, 12 april 2015

Het was mooi weer en daarom besloten we een wandeling te maken. De keuze viel op Hvittingen, een top in de Botnemarka bij Holmestrand. Dat is hier vlakbij, maar de Skjeggestadbrug in de snelweg bij Holmestrand is op 2 februari gedeeltelijk ingestort en is nog steeds gesloten, dus het is iets langer rijden dan normaal. Dat zal nog maandenlang zo blijven.

Vorig jaar hebben we deze wandeling ook al gemaakt, en die was ons toen goed bevallen. Dennis was er deze keer niet bij, die had overnacht bij Christoffer.

Meteen na aankomst merkten we al dat we nog iets te vroeg in het seizoen waren: er lag nog ijs op het bospad. Dat kwam omdat we de berg vanaf de noordkant bekolommen, de schaduwkant dus. Onderweg waren er grote stukken met sneeuw bedekt, soms wel een halve meter dik. Wij hadden dat niet verwacht omdat het thuis zo warm was. We hadden daarom geen gamasjer (slobkousen) of truger (sneeuwschoenen) meegenomen. Dat was jammer, want nu kreeg iedereen sneeuw in de schoenen  en dus natte voeten. Vorig jaar april hadden we dat ook al meegemaakt, toen we met Opa Jo en Oma Nita rond Merkedammen probeerden te wandelen. Dat lukte toen niet omdat er nog zoveel sneeuw lag.

Hier moeten we in het vervolg rekening mee houden: in het voorjaar moet je altijd gamasjer bij je hebben, en misschien zelfs sneeuwschoenen!


Verder was het een erg leuke wandeling. We hadden eigenlijk niet verwacht dat we de top zouden halen, want de hele wandeling was best wel lang: 9 km. Maar Stefan en Lieke liepen dapper door. Het uitzicht onderweg was fantastisch en we zagen hier en daar elandepoep. Op de top waaide het erg hard, dus daar beleven we niet lang. We probeerden via een andere weg terug te lopen (net als vorige keer), maar daar was nog helemaal niemand geweest en er lag heel veel sneeuw. Dat ging dus niet. Dus weer terug en via dezelfde weg naar beneden. Al met al hebben we toch 4 ½ uur gewandeld.

Uitzicht onderweg


Op de toren waait het flink


Mierenpies is zoet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten