zondag 8 juni 2014

Ravijnwandeling Kjøsterudjuvet, 7 juni 2014



Vandaag waren we in het ravijn Kjøsterudjuvet in Drammen. Je kunt door dit ravijn naar boven lopen. Dit is een moeilijke tocht waarbij het woeste riviertje vaak moet worden overgestoken. Daarnaast stikt het in het ravijn van flinke rotsblokken en bomen die naar beneden gevallen zijn. Veel geklauter dus. 

De kinderen hebben genoten. Dennis liep voortdurend (veel te ver) voorop.

We waren met een collega van FFI met zijn gezin (vrouw, een jongen van vijf en een van twee in de rugdrager).  De oudste viel onderweg in een gat tussen wat rotsblokken en was even helemaal verdwenen. Dat was even schrikken, maar gelukkig liep hij daarna dapper verder.

De tocht door het smalle ravijn is ongeveer 1,5 km lang en gaat bijna 300 m omhoog. Aan weerszijden is een rotswand van soms wel 50 m hoog. Op twee plekken is de weg zo steil en smal dat er een ladder is gemaakt. Op de laatste plek ligt deze ladder in een waterval! Dat was behoorlijk eng en Lieke en Stefan moesten even flink slikken. Lieke ging uiteindelijk met mama en Stefan ging bij papa op de schouders. Dennis was toen allang boven, natuurlijk! Hier werden we allemaal kletsnat. Daarna was het gelukkig niet ver meer naar de picknickplek bij een bergmeertje.

Boven hebben we gebarbecued en Lieke en Dennis hebben gezwommen. Dat was erg koud! Toen zagen we plotseling een slang in het water zwemmen. Toen hebben we maar niet meer gezwommen.

Terug gingen we over een gewoon pad en we waren snel beneden. Een erg leuke belevenis die de kids niet gauw zullen vergeten. En ze willen graag nog een keer!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten