maandag 28 september 2015

Lindsverkseter, 16 juli 2015



Ik had gelezen over een nieuwe hut van de touristenvereniging, vlak bij Merkedammen. Vanaf de parkeerplaats was het ongeveer 2,5 km wandelen. Het paadje langs de zuidkant van Merkedammen beginnen de kinderen onderhand als aardig te kennen. Onder andere waren ze hier vorig jaar met Opa Jo en Oma Nita.

Het pad gaat over een moerasgebied waar ze planken hebben neergelegd voor de wandelaars. Hier kwamen we twee fietsers tegen. Best lastig om een paar honderd meter op twee planken te fietsen!

De hut is net opgeknapt, dus alles is mooi en nieuw. Er zijn veel slaapplekken (13) en een gezellige keuken. Buiten staat een ouderwetse waterpomp, die grondwater oppompt. Daar kunnen de kinderen niet van af blijven. Dennis verloor een melktand terwijl we bij de hut zaten te picknicken.

Omdat we energie over hadden beklommen we de top vlakbij: Barlindkollen, 400 meter boven zeenivo. Daarna liepen we dezelfde weg terug. Terug bij de auto gingen Lieke en ik nog even zwemmen, terwijl de jongens in de opblaasboot speelden.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten