zaterdag 10 oktober 2015

Gygrestolen bij Bø, 23 juli 2015



Het was tijd voor een mooie wandeling. Bij het toeristenkantoor bevalen ze Gygrestolen aan, omdat het zo’n mooie rotsformatie was. Dus wij gingen op pad. 

Aangekomen bij de parkeerplaats zagen we dat het inderdaad een mooie rotsformatie was. Boven op de berg zijn een paar rotsen die kaarsrecht omhoog steken, met enorme ravijnen ertussen. We beklommen de berg van de achterkant, een eenvoudige wandeling die langzaam omhoog gaat. Het totale hoogteverschil is bijna 400 meter. Onderweg kwamen we langs oude grotten en mooie meertjes. Boven aangekomen was het schouwspel adembenemend. De rots gaat plotseling loodrecht omlaag. Enkele tientallen meters verderop staan een paar losstaande pilaarachtige rotsen. Deze rotsen worden (uiteraard) gebruikt door klimmers. 

Boven kwamen we een Nederlands-Franse familie tegen die in Noorwegen op vakantie was. Grappig dat zij deze rots wisten te vinden, want ik ben achteraf niemand tegen gekomen die ooit van Gygrestolen had gehoord. Vreemd eigenlijk want Jenny Skavlan, een erg bekende Noorse dame, heeft er geklommen en dat is op TV uitgezonden, zie de laatste foto.

Terug bij de auto moesten Lieke en ik natuurlijk nog even zwemmen in het meertje bij de parkeerplaats.











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten