zaterdag 31 oktober 2015

Langesund, 28-29 augustus 2015



Via haar werk was Jacq uitgenodigd op een feestje: een feestavond, met hotelovernachting in het idyllische zuidkustplaatsje Langesund. De buurvrouw was zo lief om op de kinderen te passen, dus konden wij een keertje met z’n tweetjes weg. 

Een luxe bus kwam ons ophalen bij Tønsberg. We werden naar het hotel in Langesund gebracht. Dat staat bekend om zijn zwemparadijs. En ze hadden flink gerenoveerd en wilden dat trots aan de zakenrelaties laten zien. Er waren ongeveer honderd gasten.

Eerst kwam het “zakelijke” gedeelte: twee serieuze toespraken. En daarna was het feest! Er was een onwijs goede gitarist, een trommelband uit Oslo, met vurige Zuid-Amerikaanse ritmes en dito carnavalmeisjes. En er waren vuurspuwers en fakkeljongleurs! Tot een uur of elf waren we buiten op het terras aan de waterkant. Opeens wees iemand naar de hemel en daar was een fantastisch noorderlicht. Dat is zelden zo ver zuidelijk. Een prachtige avond.

De volgende ochtend gingen we met een anders stel naar het plaatsje Langesund en verder door naar de zuidelijkste punt. Langesund is heel pittoresk en in de zomer waarschijnlijk overspoeld met toeristen. Maar nu was het er doodstil. Het weer was prachtig en we liepen langs de kust naar een paar Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Daar was een mooi uitzicht over de zee en de kust van Zuid Noorwegen. Onder andere konden we Mølen zien (zie de blog van 10 Mei 2014). 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten