dinsdag 27 oktober 2015

Kanoweekend 21-23 augustus 2015



Dit weekend was het papa-weekend van de toeristenvereniging in Tønsberg. Dat is een kampeerweekend waar alleen papa’s met een of meer kinderen aan mee mogen doen. De kampeerplek is aan een meer bij Kongsberg waar we lekker zouden gaan peddelen. Twee jaar geleden was Dennis met me mee. Dit jaar was het Lieke’s beurt. En natuurlijk namen we onze nieuwe kajak mee! Lieke had zich hier al weken op verheugd.

Een aantal van de papa’s kende ik nog van de vorige keer ook al hadden ze nu het jongere broertje of zusje bij zich (net als ik). Er waren vier jongens die meteen met elkaar gingen spelen. Er waren ook vier meisjes, twee van zes en twee van acht. Maar bij de meisjes duurde het een stuk langer voor ze met elkaar gingen spelen. Dus de eerste avond zat Lieke lekker bij mij. We grilden worstjes, saté, maïs en als toetje banaan met chocolade in aluminiumfolie (bah wat lekker!). De kinderen konden niet wachten tot de volgende morgen en daarom gingen we meteen de eerste avond al een rondje rond het dichtstbijzijnde eilandje peddelen. Het was heel speciaal om in het donker op het water te zitten.

Op zaterdag gingen we na een uitgebreid ontbijt op pad. We peddelden naar het einde van het meer en liepen toen verder naar een plek om te lunchen bij een kampvuur. Daar hebben de meisjes en ik gezwommen. Op de terugweg vroegen twee meisjes (Ella Marie en Matilde) giechelend of Lieke op de weg terug bij hun in de kano wilde. Dat wilde ze wel en toen kwamen de meisjes eindelijk los.

Het weer was prachtig met een klein zuchtje wind. Op de terugweg hadden we de wind in de rug dus we hoefden bijna niets te doen, behalve genieten dan. Daarna hebben de meiden de hele middag gespeeld en bosbessen geplukt.

De volgende ochtend vroegen de meiden of ze alleen in een kano mochten varen! Wij papa’s vonden het goed en dus gingen ze met z’n vieren op avontuur. Ze gingen zelfs aan land op het eiland zonder al te nat te worden. Een flinke prestatie!

Op de terugweg aten we nog een ijsje als afsluiting van een zeer geslaagd weekend.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten