zaterdag 10 oktober 2015

Zwemmen Bø Sommarland, 22 juli 2015



Bø Sommarland is een zwemparadijs in Bø in Telemark. Het is een groot park met talloze glijbanen en andere waterattracties. Het is een van de grootste attractieparken van Noorwegen met zo’n 200.000 bezoekers per jaar. Het park ligt aan de voet van Lifjell en toen we met Pasen in de hut bij Lifjell zaten reden we er steeds voorbij. De kinderen zeiden al een tijdje dat ze er graag naartoe wilden. Vandaag zou het gebeuren. We zaten immers op de camping recht tegenover het park en kregen daarom zelfs korting op de kaartjes. 

Het was niet echt warm (rond de 20 graden) en het werd veel “bibberen in Bø”, want in de schaduw is het dan meteen koud. Het was wel heel erg druk. Er was bijna geen plek te vinden om de handdoek te leggen en er waren best lange rijen bij de populairste attracties. Achteraf hoorden we dat er die dag 6000 bezoekers waren geweest! Dat was misschien ook de reden waarom het zo druk was op de camping. We stonden allemaal hutje-mutje op elkaar en er was geen vrij plekje meer te vinden. Overal lagen verlengsnoeren en het was een drukte van jewelste. Niet mijn favoriete camping dus.
 
De attracties in Sommarland waren wel heel erg leuk, met enorm steile glijbanen en achtbanen van water. Er is een glijbaan die is zo steil dat niemand van ons er vanaf durfde. Hij heet Magasuget en dat betekent zoiets als kriebels in je buik. Volgens mijn kregen we allemaal genoeg kriebels in de buik van de "gewone" glijbanen!
 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten